iPhone 12 pro

Sinds eind oktober levert Apple de iPhone 12 Pro met een LiDAR-sensor. Leuk! Maar wat kan je er eigenlijk mee?

Wat is een LiDAR-sensor?

Om te beginnen is het handig om uit te leggen wat de LiDAR-sensor precies is en hoe dit werkt. Een LiDAR-sensor is een sensor die onzichtbare lichtpulsen zend en vervolgens de reflectie hiervan ontvangt. Op deze manier meet je de afstand tot een object of oppervlak. LiDAR kan je vergelijken met radar, er zit echter wel een belangrijk verschil in. Een radar stelt objecten vast met behulp van radiogolven en LiDAR met behulp van lichtpulsen. LiDAR is een afkorting van Light Detection And Ranging, oftewel het rangeren van data afkomstig van lichtdetectie.

Wat kan je met een LiDAR-sensor?

Het voordeel van LiDAR ten opzichte van radar is dat LiDAR veel kleinere objecten kan detecteren dan radar. Daarnaast is de LiDAR-sensor zo compact dat het in de nieuwste iPhone’s en iPad’s verwerkt kan worden. Op deze manier kan de beleving van Augmented Reality veel beter en nauwkeuriger worden.

Naast verbetering van Augmented Reality is het ook mogelijk om objecten op te meten door ze te scannen met je iPhone of iPad. Dit kan met oudere Apple apparaten al vanaf iOS 12 met de Meten-app maar met behulp van de nieuwe LiDAR-sensor worden deze metingen nóg nauwkeuriger. Tot slot zorgt de LiDAR sensor ervoor dat de diepte van objecten beter bepaald wordt, op deze manier kan je nóg mooiere portretfoto’s maken met je iPhone 12 Pro!

Is de LiDAR-sensor noodzakelijk op de iPhone 12 pro?

De LiDAR-sensor is erg leuk en handig als je veel bezig bent met Augmented Reality, de Meten-app of als je de mooiste portretfoto’s wilt schieten met je iPhone. Mocht je hier nu niet veel waarde aan hechten dan is een LiDAR-sensor niet noodzakelijk en kan je ook erg goed uit de voeten met de iPhone 12 zonder LiDAR-sensor!

One Comment