Je wilt een app laten ontwikkelen, hoe pak je dit aan? In deze blog leg ik je uit waarom een app met cross-platform ontwikkeling een goede keus is!

Wat is een cross-platform app?

Om te starten is het handig om uit te leggen wat een cross-platform app is, misschien heb je er wel eens van gehoord. Cross-platform is een ontwikkelingsmethode om een app te bouwen, naast Cross-platform apps zijn er ook bijvoorbeeld Native en Hybrid apps.

Met cross-platform ontwikkeling vang je twee vliegen in één klap. De apps die voortkomen uit cross-platform ontwikkeling draaien zowel op iOS als op Android. Op deze manier hoeft er slechts één keer een app te worden geschreven voor beide besturingssystemen.

De voordelen van een cross-platform app

Zoals net vermeld is er een groot voordeel bij een Cross-platform app. De app hoeft maar één keer ontwikkeld te worden om voor zowel iOS én Android beschikbaar te zijn. Hierdoor komen er extra voordelen beschikbaar voor de opdrachtgever.

Eén van deze voordelen is dat de app beheersbaarder wordt. Het kan altijd voorkomen dat er een klein foutje ontstaat in de app, een klein foutje wordt ook wel een bug genoemd. Gezien er één app is, is een bug gemakkelijker op te sporen en op te lossen.

Het tweede voordeel is dat de ontwikkelingstijd van de app korter is dan bij een Native of Hybrid app. Dit komt omdat er slechts één app wordt gebruikt voor beide besturingssystemen. Door de kortere ontwikkelingstijd is een Cross-platform app ook betaalbaarder dan een app ontwikkeld met een andere ontwikkelingsmethode.

Conclusie

Wil je graag voor het eerst een app laten ontwikkelen voor zowel iOS als Android? Kies dan voor een Cross-platform app. Hiermee krijg je een betaal- en beheersbare app voor jouw bedrijf! Wil je nog meer informatie over cross-platform apps of over andere app mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!