Iedereen kent het wel, het moment dat je je telefoon hard nodig hebt maar de accu van je smartphone leeg is. In deze blog geef ik je een aantal tips hoe je de batterijduur van je smartphone optimaal kan benutten. Gebruik mijn tips en haal het meeste uit de batterij van je smartphone!

Tips om de batterijduur van je smartphone te optimaliseren

Er zijn online veel tips te vinden om de batterijduur van je smartphone te verlengen, daarom heb ik de beste tips voor je verzameld!

Tip 1: Gebruik de energiebesparingsmodus:
Zodra de energiebesparingsmodus ingeschakeld is worden er veel minder achtergrondactiviteiten uitgevoerd. Zo wordt bijvoorbeeld je mail niet meer automatisch binnengehaald en worden apps op de achtergrond minder vaak ververst. Je merkt niet veel van de beperkingen maar de batterij gaat wel langer mee! De batterijbesparingsmodus is standaard beschikbaar op iPhone’s en Android toestellen.

Tip 2: Gebruik Wifi
Wifi vraagt minder van je batterij dan 3, 4 of 5G. Ben je bij vrienden, op werk of thuis? Gebruik dan de Wifi! Deze tip is niet alleen handig voor je batterijduur. Je zorgt er namelijk ook voor dat je internet bundel minder snel op gaat.
Let op, gebruik alleen betrouwbare en beveiligde netwerken om te voorkomen dat je gegevens gestolen worden!

Tip 3: Zet de helderheid van je scherm laag
Vaak past de helderheid van je scherm zich automatisch aan, ondanks het automatisch aanpassen kan de helderheid van je scherm nog omlaag zonder dat je inlevert op leescomfort.

Tip 4: Leg je smartphone niet in de zon
Leg je smartphone uit het zonlicht en hou hem koel. Zodra je iPhone warmer wordt kost het energie om te koelen, dit kost namelijk onnodig veel batterij!

Tot slot

Haal het meest uit de batterij van je smartphone met deze 4 tips. Ben je van plan om een app te laten ontwikkelen? Let er dan goed op dat deze niet te veel energie vraagt van een smartphone, wil je weten hoe je dit kan doen? Neem dan contact met ons op!