Je laat een app ontwikkelen maar waar moet je nu zelf op letten bij het ontwikkelen van een app? In deze blog geef ik je 3 tips waar je op moet letten!

Tip 1: Stel het juiste team samen

Je wilt een app laten maken, betrek je medewerkers hierbij en stel een multidisciplinair team samen. Met een goed team kan er beter worden nagedacht over de benodigde functionaliteiten van een app. Op deze manier wordt de app vanuit een breed perspectief bekeken en zal deze functioneel worden voor de gehele organisatie.

Zorg ervoor dat vanuit elke afdeling waar de app gebruikt zal worden iemand in het team zit. Op deze manier wordt je app nóg functioneler en gebruiksvriendelijker.

Tip 2: Stel een stappenplan op

Het laten ontwikkelen van een app kan een behoorlijke investering zijn. Daardoor is het van belang dat de app op een goede wijze wordt ontwikkeld. Het is verstandig om bij het voltooien van elke stap de app te evalueren met de doelgroep, met behulp van vroege en tussentijdse evaluaties komen problemen sneller aan het licht waardoor ze gemakkelijker zijn op te lossen.

Goede tussentijdse evaluaties hebben als effect dat het eindresultaat een goede en duidelijke app is welke graag wordt gebruikt. Eerlijk is eerlijk, dat is toch het doel van iedereen die een app laat ontwikkelen?

Tip 3: Controleer de app continue op fouten en verbeteringen

De gebruiksvriendelijkheid van een app is key, controleer hier daarom ook (vooral in de begin fase) actief op mogelijke fouten binnen de app. Je hebt immers maar een keer de kans voor een goede eerste indruk. Herstel daarom direct fouten die aan het licht komen.

Het actief controleren van de app zorgt ervoor dat je app goed werkt en een goede gebruiksvriendelijkheid heeft. Zo zorg je voor een goede eerste indruk bij de gebruikers van je app!

Tot slot

Wil je meer tips over waar je op moet letten bij het ontwikkelen van een app? Neem dan gerust contact met ons op!