Over een paar maanden is het coronavirus al een jaar lang actief binnen Nederland. Sportscholen zijn gesloten en iedereen moet zo veel mogelijk thuis blijven. Dit zien we overduidelijk terug in het gebruik van sportapps om thuis te kunnen sporten. De meest interessante ontwikkelingen zijn te lezen in deze blog!

Gebruik van fitnessapps

Vooral in het begin van de eerste lockdown was er een explosieve stijging in het gebruik van fitness-apps. Mensen wilde graag blijven bewegen en sporten maar konden de deur niet uit. Hierdoor is niet alleen een forse stijging te zien in het gebruik van fitnessapps maar ook in de verkoop van fitnessartikelen. Thuis een goede en effectieve work-out, wel zo makkelijk toch?

Opvallend is dat deze toename voornamelijk van toepassing is voor apps met fitnessoefeningen en workouts zoals FitOn, 7 Minute Workout, Sworkit en Virtuagym. Een stijging in outdoor sportapps is pas later gekomen.

Gebruik van outdoor sportapps

Toen er steeds meer versoepelingen kwamen en het advies veranderde van “blijf zo veel mogelijk thuis” naar “vermijd drukke plekken” gingen mensen massaal naar buiten om te sporten. Apps zoals Runkeeper en Strava hebben een enorme toename van het aantal actieve gebruikers waargenomen. Deze zijn zelfs bijna verdubbeld! Deze groei is begonnen toen er versoepelingen kwamen in de eerste lockdown maar is nog niet opgehouden, de groei blijft zelfs aanhouden.

Toekomst van sportapps

De verwachting is dat het gebruik van de verschillende soorten sportapps zal blijven aanhouden, een personal trainer of coach op je eigen mobiel is namelijk best handig! Hierdoor is het een must dat sportscholen en personal trainers inspelen op deze behoefte, een app zorgt voor een extra sportmogelijkheid van je klanten.

Een app bouwen is specialistisch werk waar de Meesters van App Meesters je graag mee verder helpen. Wil je ook je eigen sportapp ontwikkelen? Neem dan gerust contact op met een van onze Meesters!