Haal meer uit je telefoon met Siri Shortcuts in de Opdrachten app! Ben je benieuwd wat Siri Shortcuts zijn? Ik leg het je uit in deze blog.

Wat zijn Siri Shortcuts?

Iedere Apple gebruiker kent de mogelijkheid wel, de spraakassistent Siri. Met Siri kan je gemakkelijk je navigatie starten en bijvoorbeeld het weer opvragen. Siri is echter meer dan enkel een spraakassistent. Ook zonder ‘Hé Siri’ kan deze actief zijn, Siri heeft namelijk sinds kort Siri Shortcuts. Met Siri Shortcuts kan je een breed scala aan activiteiten uit laten voeren, dit allemaal automatisch!

Siri Shortcuts in de Opdrachten-app

Met behulp van de Opdrachten-app is het mogelijk om zelf opdrachten en automatiseringen in te stellen. Zo Stel je bijvoorbeeld in dat bij het activeren van de slaapmodus automatisch je lampen uitschakelen. Ook is het mogelijk dat bij het afgaan van je wekker je lampen ingeschakeld worden!

Siri geeft zelf ook suggesties voor automatiseringen. Hij herkent bijvoorbeeld wanneer je naar je werk vertrekt en stelt voor om automatisch de navigatie te starten. Siri kan zelfs elke ochtend een mail sturen naar jezelf met een samenvattingen van alle activiteiten die voor de betreffende dag in je agenda staan!

Opdrachten van derde partijen

Naast een trigger van je telefoon of activiteit kan je ook opdrachten instellen die worden geactiveerd van buitenaf. Scan bijvoorbeeld een NFC chip en je lampen gaan uit, je navigatie start of je stuur een bericht naar een specifiek persoon. De mogelijkheden voor Siri Shortcuts zijn oneindig!

Conclusie

Met Siri Shortcuts kan je een hoop taken vergemakkelijken en automatiseren, vooral de complexere automatiseringen zijn erg handig om te gebruiken! Ik heb zelf ook het een en ander geprobeerd met Siri Shortcuts maar ik vind dat de minder complexere taken net zo makkelijk zelf uitgevoerd kunnen worden. Het starten van de radio als ik thuis kom doe ik net zo graag zelf dan dat dit wordt geautomatiseerd!