Inmiddels is het februari en 2021 heeft zijn intrede gemaakt. App ontwikkeling staat nooit stil en dus ook dit jaar niet. Wat zijn nu de belangrijkste trends voor app ontwikkeling in 2021? In deze blog leg ik het je uit!

Trend 1: 5G technologie

5G is de opvolger van 3G en 4G. Met 5G is niet alleen de snelheid en de stabiliteit van het internet beter geworden. Ook zijn er enorm veel mogelijkheden qua communicatie ontstaan tussen objecten en slimme steden. Volgens experts zullen alle elektronische apparaten door 5G met elkaar verbonden worden. Op deze manier worden mobiele telefoons, auto’s, wasmachines en koelkasten met elkaar verbonden.

Trend 2: Beacon-technologie

De technologie achter beacons bestaat al vanaf 2013, op dit moment maken nog niet veel apps hier optimaal gebruik van! In 2021 verwachten we dat de technologie verder wordt geïntegreerd in mobiele apps. Op deze manier kunnen nog meer marketinguitingen met een grotere nauwkeurigheid worden gerealiseerd.

Trend 3: Beveiliging in apps

Er is een enorme piek in het gebruik van apps. Steeds meer mensen accepteren privacy voorwaarden zonder ze aandachtig door te lezen. Een mogelijk gevolg is dat er ongemerkt veel persoonlijke informatie vergaard kan worden door commerciële partijen. De verwachting is dat in 2021 enorme aandacht komt voor beveiliging en privacy in apps, zorg er dus voor dat jouw app voldoet aan de strikte beveiligingsvoorwaarden!

Trend 4: Stijging in gebruik van smartwatches

Sinds corona zijn intrede heeft gemaakt zijn steeds meer mensen thuis aan het sporten gegaan, de verwachting is dat er steeds meer wordt geïnvesteerd in sportartikelen om progressie te monitoren. Een van deze artikelen zijn smartwatches, een handige gadget welke dagelijks gebruikt kan worden om progressie van onder andere sportprestaties te meten. Zorg er voor dat jouw app voorbereid is op deze trend en maak deze compatibel voor de meest gebruikte smartwatches van Apple, Samsung, Garmin en Fitbit!

Heb je vragen over een van de trends binnen app ontwikkeling of wil je graag weten hoe je het beste op de trends kan inspelen? Neem dan gerust eens contact op met een van onze Meesters, wij helpen je graag verder!