Nederland heeft in een achtbaan gezeten als je kijkt naar het weer in februari. Met temperatuurverschillen van ongeveer 30 graden in een korte tijd is het een vreemde maand geweest. Welke apps helpen je nu met het geven van de juiste weersverwachting? In deze blog geef ik je twee tips!

Buienalarm

Buienalarm is een app die heel nauwkeurig aangeeft of het de komende twee uur gaat regenen. Op een gedetailleerde kaart kan je de regenfronten over Nederland zien trekken, daarnaast heeft buienalarm ook een grafiek die laat zien hoe hard het daadwerkelijk gaat regenen.

Een leuke functie van buienalarm is dat je verschillende adressen kan instellen, ook kan je je huidige locatie gebruiken. Mocht er neerslag worden verwacht dan krijg je daar 10 minuten vooraf een notificatie van. Zelf vind ik dit erg handig als ik op mijn fiets of brommer zit, ik heb dan nog tijd om mijn regenpak aan te trekken!

WeerOnline

Met weeronline kan je ook de weersverwachting op korte termijn inzien, dat is alleen niet de reden waarom ik WeerOnline zo fijn vind! WeerOnline geeft namelijk een dagelijks weerbericht en laat ook zien wat het weer die dag gaat doen. Erg handig om dagelijks de weersverwachting te bekijken!

WeerOnline biedt ook de mogelijkheid om tot 14 dagen vooruit de weersvoorspelling te bekijken. Hierbij wordt aangegeven of de zon schijnt, het bewolkt is of dat er neerslag valt. Ook wordt de temperatuur, windkracht en een weercijfer gegeven.

Conclusie

Met de apps Buienalarm en WeerOnline heb je in onze ogen alles wat je nodig hebt op gebied van weersverwachtingen. De apps zijn gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store, voortaan ben jij dus ook altijd op de hoogte van het weer!