Informatieschermen, er zijn weinig plekken waar geen digitale schermen hangen. Hoe ziet de software achter zo’n informatiescherm er eigenlijk uit? Ik leg het je uit in deze blog!

Wat is een informatiescherm?

De naam zegt het eigenlijk al, op een informatiescherm kan informatie worden weergeven. Een informatiescherm wordt gebruikt op plekken waar veel mensen langs komen en brengen een specifieke boodschap, informatie of reclame over. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatievoorzieningen op treinstations met de vertrektijden, de matrixborden boven snelwegen maar ook bijvoorbeeld reclameschermen naast de snelweg.

Software van een informatiescherm

Een informatiescherm is eigenlijk niets meer dan een digitaal scherm met een stukje software. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van een stukje ‘kale’ Android software, in tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt Android in vele toepassingen gebruikt en niet alleen in mobiele telefoons.Het is mogelijk om de betreffende informatie op het informatiescherm real time aan te passen en te beheren, hierdoor kan een informatiescherm enorm flexibel ingezet worden. Treintijden kunnen direct aangepast worden, bij evenementen kunnen specifieke boodschappen worden overgedragen of verkeersinformatie kan snel worden gegeven met de matrixborden boven de snelweg.

Kunnen we nog zonder?

Hoe vreemd het ook klinkt we kunnen bijna niet meer zonder digitale informatieschermen. We zijn gewend om real-time informatie via een digitaal scherm te krijgen, soms heb je het zelf niet eens door. Jij trekt toch ook wel eens een nummertje bij de apotheek, bekijkt de treintijden op het station en leest de verkeersinformatie boven de snelweg?

Tot slot

Wil je weten hoe jij informatieschermen binnen jouw organisatie of vestiging in kan zetten? Neem dan gerust eens contact op met een van onze Meesters. Wij hebben ervaring én plezier in het programmeren van verschillende soorten informatieschermen!