Afgelopen dinsdag was het weer zover, het april-event van Apple! Een aantal leuke nieuwe en geüpdatete producten zijn gepresenteerd, wat ik het leukste nieuwe product vind? Apple’s AirTag! Ik vertel je meer over de AirTag in deze blog.

Wat is de AirTag?

De AirTag is een slimme tracker van Apple. De AirTag kan je net zoals je iPhone altijd volgen, op afstand laten trillen of een geluid laten afspelen. Handig voor aan je sleutels, op je fiets of je portemonnee!

Hoe werkt de AirTag?

De AirTag werkt met bluetooth en Apple’s U1-chip voor nauwkeurige locatiebepalingen. Omdat de AirTag zelf geen GPS heeft maakt hij gebruik van alle iPhone’s en iPad in de omgeving. Op deze manier kan de locatie van jouw AirTag worden doorgegeven, dit gebeurd natuurlijk allemaal anoniem zodat je niet bang hoeft te zijn dat iemand anders er met jouw locatiegegevens vandoor gaat.

De AirTag is klein en dus ook makkelijk te verstoppen, hierdoor zou je ongewenst gevolgd kunnen worden. Gelukkig heeft Apple hier wat op bedacht, zodra de gekoppelde telefoon buiten bereik is en een AirTag continue in de buurt is van een andere iPhone krijgt deze iPhone een melding dat hij/zij de AirTag van een ander bij zich draagt. Op deze manier wordt ongewenste stalking met de AirTag voorkomen.

Hoe zit het met de accuduur?

Accuduur? De AirTags hebben helemaal geen accu! De AirTags hoef je nooit op te laden en werken op een knoopcelbatterij, door de slimme technologie van Apple hoef je de batterij slechts één keer per jaar te vervangen.

Hoe vind ik mijn AirTag terug?

De AirTag werkt met het Zoek Mijn-netwerk. Hierdoor kan je dus gemakkelijk je iPhone, iPad, Apple Watch én je AirTag terugvinden!

Prijs van de AirTag

De AirTag is vanaf 23 april om 14:00 te bestellen via Apple en worden een week later geleverd aan de eerste kopers. De prijs? €35,- per stuk of €119,- voor een bundel van 4 stuks.

Wil je nou meer informatie over de AirTags en de mogelijkheden binnen jouw app mét de AirTags? Neem dan gerust eens contact met ons op!